Terase verzi pe acoperis

hidroizolatii acoperisuri verzi

Ce poate fi mai frumos si mai elegant decat propria terasa verde pe acoperisul cladirii. Este un concept care era destul de greu realizabil in trecut datorita tehnologiei care nu era atat de dezvoltata dar care in timp a devenit foarte usor accesibila de catre publicul larg.

Terasa verde pentru acoperis – Optiunea celor care nu detin curte

Daca doriti sa aveti propriul spatiu de relaxare, amenajarea unui acoperis verde pe acoperis este cea mai buna metoda daca nu detineti o curte. Pe langa avantajul estetic si practic obtineti si avantaje materiale din amenajarea unei terase verzi pe acoperis. Fata de traditionalele terase acoperite cu membrana bituminoasa sau membrane poliuretanice, terasele verzi reduc facturile la energia electrica atat vara cat si iarna. Pe timpul verii acestea absorb caldura si iarna actioneaza ca un strat termoizolant intre mediul exterior si spatiul interior locuit. Terasa verde reduce si nivelul de zgomot perceput, reduce efectul de sera si purifica aerul.

In statele mai dezvoltate, acoperisurile verzi au devenit o optiune uzuala. Sunt foarte intalnite in Germania dar si in celelalte state europene. In Romania suntem doar la inceput de drum dar incet, incet, mai ales in Bucuresti incep sa apara din ce in ce mai multe acoperisuri verzi.

Terase verzi pe acoperis

One thought on “Terase verzi pe acoperis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top